Saltear al contenido principal

Preparació

La Confirmació completa la tríada de sagraments d’iniciació cristiana (Baptisme, Eucaristia, Confirmació). De la mateixa manera que el Baptisme, només es rep un cop a la vida. El protagonista d’aquest sagrament és l’Esperit Sant, el qual et dóna una nova força per creure en Déu amb més convicció i estimar-lo amb més tendresa.

Per adolescents (ESO i Batxillerat)

La preparació de la Confirmació per a adolescents dins la nostra parròquia té lloc els divendres a la tarda a les 20:00 h
No es tracta de grups de Confirmació pròpiament dits, però la veritat és que després de dos anys d’estar amb nosaltres un pot demanar rebre la Confirmació a partir de 3r d’ESO.

Hi ha la possibilitat que un hagi fet la preparació de la Confirmació (o part d’ella) en una altra parròquia o col•legi, i desitgi rebre aquest sagrament en la nostra parròquia. No hi ha cap problema, convalidaríem aquesta preparació.

Per a joves i adults

La preparació de joves consistirà en unes quantes catequesi.

Requisits

El requisit principal per rebre la Confirmació és estar batejat.

Per demostrar-ho és necessari que ens presenteu la partida de Baptisme, que és un document que s’obté a la parròquia on un va ser batejat.

D’altra banda, cal tenir una preparació adequada (veure apartat anterior).

Finalment, cal tenir un padrí/padrina que tingui ja el sagrament de la Confirmació. És molt important que sigui algú que suposi una ajuda a la fe per a la persona que es confirma. Pot ser perfectament el mateix padrí/padrina de Baptisme, o qualsevol dels pares o avis, un amic/a. Però sobretot algú que visqui actualment la seva fe.

Cerimònia

La cerimònia de la Confirmació per a adolescents té lloc sempre a principis de juny. Oficiada pel Sr. Cardenal o algun Sr. Bisbe Auxiliar

Volver arriba